Anadolu Lezzetleri Kahramanmaraş Acılı Tarhana Cipsi 150 G

20,75

Orta Asya’dan Anadolu’ya göçebe Türkler tarafından getirildiği düşünülen tarhana, Kahramanmaraş’ta yöreye özgü yöntemle hazırlanıyor. Komşu hanımların sabahın erken saatlerinde biraraya gelerek imece usulü tarhana serme geleneği, şehrin kültürel dokusundan giderek siliniyor. 

Tarhana cipsi yapımında öncelikle buğday, taş değirmende dövülerek, kabuğu kavlatılıyor ve “yarma” ya da “dövme” haline getiriliyor. Daha sonra dövme yıkanıyor ve pişiriliyor. Pişen dövmeye köy yoğurdu katılıyor ve dağ kekiğiyle ve yöreye özgü meşhur pul biberle tatlandırılıyor. Karışım, bir gece dinlendirilerek mayalanıyor ve sergilere incecik yufka gibi serilerek güneşte kurutulduktan sonra fırına veriliyor ve tüketime hazır hale geliyor. 

Yoğurt, kekik ve pul biberi içeren bu atıştırmalık ürünü, yörede olduğu gibi, tek başına veya başka kuruyemiş çeşitleriyle tüketebilirsiniz.

Özellikler: Anadolu Lezzetleri Kahramanmaraş Acılı Tarhana Cipsi 150 G

Marka
Mağaza
Kategori
Logo
Reset Password